Водеща, Радио Фокус“: Господин Симеонов… ДПС призова за демонтаж на

...
 Водеща, Радио Фокус“: Господин Симеонов… ДПС призова за демонтаж на
Коментари Харесай

Повърхностно истерична, фундаментално стабилна

 Водеща, Радио „ Фокус “: Господин Симеонов… Движение за права и свободи прикани за ремонт на националистите от кабинета „ Борисов 3″. Защо тъкмо в този момент заявиха за тази смяна те, съгласно Вас? “
Валери Симеонов, вице по стопанската система и демографията: Ами, Движение за права и свободи си имат някакви такива илюзорни очаквания – празни фантазии, че по някакъв тайнствен метод ще съумеят да провокират отстраняването на „ Обединените патриоти “ от обединението. Искам да напомня, че въпреки всичко това беше единственото допустимо ръководство, след резултатите от изборите за 44-то Народно заседание. Нашата коалиция в действителност е построена на оня стоманен и основополагащ принцип на съставянето на обща стратегия. Това е нещо, което виждаме, че го вършат всички развити страни и които са в аналогична обстановка, в това число и Германия сега. Ние съставихме една обща стратегия, в която съгласувахме целите и на ГЕРБ, и на нашите три парии – намерихме общи текстове, подписахме се под тази стратегия и работим по спазването на всичко, под което сме се подписали и което сме заложили. Движение за права и свободи естествено, че търсят някакъв метод да разрушат тази коалиция, само че не оферират никакъв механизъм. За момента в действителност тяхната тактика или тактичност е да насочат обвинявания, като разчитат по някакъв вълшебен метод посредством идното европредседателство, наличието на представители на всички партии от Екологичен потенциал и политически сили, да ни окажат на нас влияние, с цел да бъде разрушена обединението. Нещо, което, по какъв начин да ви кажа – няма по какъв начин да стане. Няма по какъв начин да стане, тъй като никой няма право да се меси във вътрешните каузи на суверенна България. Нито страна от Европейски Съюз, нито страна от Евразийската група, африканска или, която и да било страна, само че Движение за права и свободи хранят празни очаквания, че нещо ще се случи.

…Няма! Няма по какъв начин да се случи. Просто тъй като обединението работи по стратегия, извършва си програмата и оттова нататък кой и какви клюки ще насочва, няма никакво значение. Значи, аз изобщо не мога да погледна, да приема съществено упреците в някаква форма на ксенофобия или расизъм, откакто това са присъщите особености или присъщите черти на Движение за права и свободи в целия интервал, откогато то взе участие в българската политика. Единствената цел на това придвижване и аз съм го заявявал още от 43-тото Народно заседание – разделянето на българското общество на етнически и верски симптом. А забележете – тъкмо това започнаха те да употребяват в последните дни, като укор към нас. Те в действителност взеха на въоръжение нашата обосновка и се пробват да я ползват в политическите си офанзиви, само че не мога да виждам съществено на това…

(…) (Тук господин Симеонов прононсира „ Бюлетин на триумфите “ – б.р.) (…)

Всички тези позитивни индикатори, които успяхме да осъществяваме за шестте месеца, на практика те не ги подлагат на критика, тъй като не могат да извадят някакви причини във връзка на работата на държавното управление. В своето изтощение изваждат политически причини. Но това го вършат освен от Движение за права и свободи, вършат го и от Българска социалистическа партия. Вие виждате по какъв начин Българска социалистическа партия се хвърля от скандал в скандал, кой от кой по-повърхностен. Хващат се за една дума, за някоя неопределено произнесена фраза, само че нямат никакви основни упреци към работата на държавното управление. Ето това ме кара да съм сигурен и води до моето разбиране, че държавното управление е на прав път, защото опозицията няма причини против него. Ако мога да приключа се едно изречение – фактически те са прави в едно – това държавно управление в действителност е рисково и нездравословно, само че то е такова за опозицията!

В-ща: И като един обобщаващ въпрос на нашия диалог – по какъв начин наподобява, съгласно Вас, политическата конюнктура в България?

Водоснабдителна система: Повърхностно-истерична, фундаментално, политически и стопански, постоянна.
Източник: klassa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР